Nieuwsitem

Wij verwelkomen Pascal Claeys als coördinerend hoofdredacteur

05/07/2021

Wij zijn verheugd Pascal Claeys te mogen verwelkomen als coördinerend hoofdredacteur (50%) bij ebpracticenet.
In deze functie zal Pascal mee instaan voor de verdere uitbouw van onze databank met betrouwbare point-of-care-informatie op maat van de verschillende zorgberoepen.

Hij zal nauw samenwerken met de 2 hoofdredacteurs en een multidisciplinair redactieteam om samen verantwoordelijk te zijn voor het informatieaanbod in de eerste lijn. Bovendien coördineert hij voortaan de opzet en het onderhoud van efficiënte redactie- en werkingsprocessen in functie van de uitbreiding van het aanbod en een aanstaande vernieuwing van de website. 

We laten Pascal aan het woord: 
'Zelf heb ik de verwetenschappelijking van mijn beroepsgroep (verpleegkundigen) doorheen mijn loopbaan steeds belangrijk gevonden. Vooral in het huidig concept van ebp kan ik me volledig vinden. Niet alleen de wetenschappelijke kennis is belangrijk, maar zowel de deskundigheid van de zorgverlener als de persoonlijke voorkeuren/noden van de zorgvrager zijn even belangrijk. Ik vind het dan ook een eer dat ik in dit geheel een minuscuul radertje mag zijn, niet alleen voor verpleegkundigen maar voor alle andere zorgberoepen in heel België.'