Nieuwsitem

Binnenkort BMJ Best Practice op ebpnet.be

11/01/2024

Goed nieuws! De databank BMJ Best Practice komt er bij en zal de EBP-informatie op ebpracticenet aanvullen. Deze databank is beschikbaar voor alle Belgische zorgverleners. De beslissing om BMJ te integreren, werd in samenspraak met het RIZIV en de Core Partners van het Evikey-netwerk genomen.

“De integratie van BMJ Best Practice versterkt ons engagement naar EBP toe. Deze databank— een mondiale referentie— is van onschatbare waarde om betrouwbare informatie te leveren voor onze Belgische gezondheidszorgprofessionals.” - Philip Heylighen, directeur van ebpracticenet.

De integratie van BMJ Best Practice door ebpracticenet is een belangrijke sprong voor Evidence-Based Practice in België. Het toont aan dat het netwerk kwaliteit, betrouwbaarheid en relevantie hoog in het vaandel draagt. Dankzij het verwerven van de databank BMJ Best Practice als extra gegevensbron op ebpracticenet, garandeert het Evikey-netwerk een verbetering van de gezondheidszorg —dankzij, onder andere—  op bewijzen gestoelde, en toepasbare Evidence-Based informatie.

Na het validatieproces door Cebam zal de disseminatie worden uitgevoerd om de BMJ Best Practice bronnen binnenkort beschikbaar te maken via de zoekmachine op ebpnet.be. We houden u op de hoogte bij de volgende stappen.