Nieuwsitem

JBI Belgium Affiliated Group wordt JBI Belgium Centre of Excellence

21/03/2024

JBI Belgium werd begin maart erkend als een JBI Centre of Excellence. "Een mooie erkenning", zegt Marleen Corremans, directeur van JBI Belgium. "Het betekent dat we de expertise hebben aangetoond om evidentie in de praktijk om te zetten. We hebben de know-how maar ook de vaardigheden in huis om zowel academici als de werkveldorganisaties in de gezondheidszorg hierbij te helpen."

Tot begin dit jaar was JBI Belgium nog een Affiliated Group. Deze groepen zijn gefocust op het promoten en ondersteunen van bewijsopbouw, -overdracht en -implementatie. Het zijn ervaren groepen van onderlegde clinici, academici en wetenschappers die de JBI methodes en methodologie uitdragen.

Een JBI Affiliated Group kan een Centre of Excellence worden als ze de vereiste competenties heeft verzameld maar ook heeft laten zien hoe ze dit in praktijk omzetten. Dit is dus nu het geval voor JBI Belgium.

JBI Centres of Excellence hebben dezelfde focus als de Affiliated Groups, maar worden bovenop erkend als eenheden die programma’s van hoge kwaliteit afleveren, en die ook leiderschap, steun, begeleiding en mentorschap bieden aan nieuwe groepen. “We blijven dus de service bieden die we al boden”, zegt Corremans, “maar doen er nog een schepje bovenop.”